Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Назріває скандал: в Росії запускають «Лігу сміху», ідентичну українській — ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Назріває скандал: в Росії запускають «Лігу сміху», ідентичну українській — ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)

Дехто із українців уже звинувачує Студію «Квартал 95» і навіть особисто президента Зеленського у створенні «бізнесу на крові» із РФ

18 січня 2021, 13:56 comments1346
Поділіться публікацією:








У Росії наприкінці січня розпочнеться кастинг команд коміків задля участі у шоу "Ліга сміху", що ідентичне українському. Випуском програми займеться російський телеканал "СТС". Скандальну новину із посиланням на Telegram-канал PRportal уже поширила низка вітчизняних ЗМІ.

Назріває скандал: в Росії запускають «Лігу сміху», ідентичну українській — ВІДЕО (ОНОВЛЕНО)

Квартал 95 попав у скандал через "Лігу сміху". Фото: Gastroli.ua

У повідомленні, що розходиться українським медіа-простором, йдеться про ймовірний продаж Студією "95 квартал" прав на гумористичне шоу "Ліга сміху" російським компаніям. Адміністратори PRportal повідомляють новину без зайвих підтверджень, але водночас як реальний факт.

"Російський телеканал СТС купив франшизу на проект Володимира Зеленського. З 25 січня вже навіть стартує кастинг команд — це означає, що угода між президентським "Кварталом" і російським ТБ-каналом підписана", — пишуть у Telegram.

Офіційний сайт російського каналу "СТС" справді опублікував оголошення щодо попереднього відбору учасників для шоу. Утім, жодних деталей стосовно "спорідненості" української та їхньої програм не зазначено. Замість цього вказується, що над шоу, крім каналу, працюватимуть ще й представники Міжнародного союзу КВК.

UPD. Водночас із цим перші повідомлення про ймовірне придбання російськими медіа української "Ліги сміху" з’являлися у РФ ще у 2019 році.

Так, видання "Открытые медиа" інформувало про подання телеканалом СТС документів на реєстрацію торгової марки "Лига смеха" у Роспатенті. Подача необхідних паперів датувалася аж 23 серпня 2019 року. Наявність подібної реєстрації надає власнику дозвіл на розповсюдження будь-яких матеріалів: від теле- чи радіопередач до реклами і відповідних товарів.

Назріває скандал: в Росії запускають «Лігу сміху», ідентичну українській — ВІДЕО (ОНОВЛЕНО) - фото 2

Сайт російського щотижневика "Аргументы и факты" наприкінці 2020 року назвали проект, запланований до виходу на каналі СТС, сурогатом українського шоу. При цьому всьому риторика публікації "АиФ" була доволі "прокремлівська", адже українських коміків, які виступали у "Лізі сміху" звинуватили у жартах на політичні теми, зокрема про Донбас.

"Бог із ними, із жартами про Москву, Росію і її владу. […] Але жарти на адресу жителів Донбасу, яких вбивала і продовжує вбивати українська армія — це відверте свинство. І всім, хто у цьому замазався, від цього не відмитися. Як не відмити від цього і українську "Лігу сміху" в цілому", — писав журналіст Андрій Сидорчик.

Поруч із цим у матеріалі "АиФ" нагадали, що у 2019 році до Києва приїздили російські гумористи Олександр Незлобін та Сергій Світлаков. Обоє чоловіків працюють на СТС і опікуватимуться російською "Лігою сміху". Тому попередні висновки ЗМІ стверджують, що їхній приїзд був пов’язаний із купівлею прав на передачу.

"Акценту на тому, що проект український, не робиться, і, ймовірно, юридичного зв’язку із "прародителькою" не буде. Але якби автори російської "Ліги сміху" хотіли б якось дистанціюватися, то вони змінили б назву. Цього зроблено не було, що саме собою позиція", — підкреслюється в публікації "Аргументов и фактов".

Наразі офіційні дані про те, що російська "Ліга сміху" є франшизою однойменного українського проекту і права на неї мали бути куплені, відсутні.

Утім, обурені українці вже почали відповідно реагувати на інформацію. У Мережі з’явилися перші тематичні меми та фотожаби.

Назріває скандал: в Росії запускають «Лігу сміху», ідентичну українській — ВІДЕО (ОНОВЛЕНО) - фото 3
Назріває скандал: в Росії запускають «Лігу сміху», ідентичну українській — ВІДЕО (ОНОВЛЕНО) - фото 4


UPD-2. Детально про російську варіацію "Ліги сміху" 14 січня розповіли креативні продюсери та редактори проекту на СТС. Під час стріму один із творців російського шоу Євген Донських заявив, що їхній проект є франшизою українського продукту.

"Це франшиза, куплена в Україні. СТС-медіа вже давно придбало права на декілька продуктів, серед яких була і "Ліга сміху", — на початку ефіру (приблизно 3:03) повідомив чоловік.

Студія "Квартал 95" усе ще ніяк не відреагувала на інформацію, що шириться медіа-простором. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що президент Володимир Зеленський отримав від "95 Кварталу" 4,6 мільйона роялті за 2020 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Людмила

24 січня 2021, 18:52

Слышал звон, да не знаю, где он. Так и бла-бла на заданную тему.


Новини