Головна Новини Суспільство мистецтво і культура На захист української землі: в Києві під посольством Франції мітингували проти компанії "Ашан"
commentss НОВИНИ Всі новини

На захист української землі: в Києві під посольством Франції мітингували проти компанії "Ашан"

Мітингарі переконані: компанія фінансово тисне на українські суди

19 лютого 2021, 19:47
Поділіться публікацією:








19 лютого в Києві відбулася акція, учасники якої звинуватили компанію "Ашан" у незаконному заволодінні українською землею. Мітингарі переконані — представники компанії організовують значний тиск на Агенство по розшуку і менеджменту активів (АРМА), а також українську судову систему.

На захист української землі: в Києві під посольством Франції мітингували проти компанії "Ашан"

Мітингарі вимагають у "Ашану" зупинити беззаконня. Фото: УНН

Акцію влаштували під стінами посольства Франції в Україні.

На захист української землі: в Києві під посольством Франції мітингували проти компанії ”Ашан” - фото 2
На захист української землі: в Києві під посольством Франції мітингували проти компанії ”Ашан” - фото 3
На захист української землі: в Києві під посольством Франції мітингували проти компанії ”Ашан” - фото 4

На переконання учасниці мітингу Ольги Проскури, "Ашан" незаконно впливає на українські суди, в яких процвітає корупція. Крім цього жінка звинувачує одного із нардепів у співпраці із компанією.

"На даний момент французька компанія Ашан через продажні українські суди, а також через депутата від правлячої партії "Слуга народу" Галини Янченко намагається натиснути на українські правоохоронні органи і змусити змінити рішення по ряду великих земельних суперечок. По суті, Ашан вкрав українську землю, поміняв її призначення і тепер намагається виставити це як атаку на іноземних інвесторів", — аргументувала свою позицію Проскура.

Жінка стверджує, що в Україні радіють прибуттю іноземних інвесторів, але тут "не потрібні іноземні бандити". Зважаючи на те, що "Ашан" є французькою компанією, акцію протесту саме і влаштували під французькою дипломатичною установою. 

Під час акції до протестуючих вийшов представник посольства і вислухав їхні вимоги. Активісти вручили йому офіційний лист-звернення, адресований послу Республіки Франція.

Слід зазначити, що раніше видання "Дело.юа" інформувало про те, що громадські активісти висунули звинувачення директору з розвитку "Ашан Україна" Сергію Осипенку. Невдоволені українці переконані, що Осипенко міг провести маніпуляції, аби отримати земельні ділянки в Києві (під житлову забудову) та Одесі (для будівництва торгового центру).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини