На Донбасі знову загострення: бойовики обстрілюють села та застосували безпілотник

На Донбасі найманці продовжують обстрілювати українські позиції

Окупанти продовжують обстрілювати населені пункти, що розташовані в Луганській та Донецькій областях сьогодні, 17 лютого. На Донбасі зафіксовані 50 обстрілів. Про це інформують в пресслужбі штабу ООС.

За оприлюдненою інформацією, на 22.00 годину 17 лютого зі сторони російсько-окупаційних військ зафіксовані 50 порушень, в 39 з них застосовувалось, заборонене мінськими домовленостями, озброєння.

Як наголосили представники штабу ООС, територією Донецькій області зафіксований політ ворожого безпілотного літального апарату, це - "Орлан-10", який перетнув лінію зіткнення.

Разом з тим, в четвер з самого ранку бойовики обстріляли підконтрольні території Донбасу, використовуючи заборонене "Мінськом" озброєння. В зону обстрілів потрапили такі населені пункти, як Новотошківське, Водяне, Трудівське, Старогнатівка, Південне, Майорськ, Луганська, Мар'їнка, Світлодарськ, Троїцьке, Попасна, Станиця Луганська, Зайцеве, Широкине, Гранітне, Авдіївка, Піски та інші.

Обстріли проводилися з мінометів 120-го і 82-го калібру, артилерійських установок 122-го калібру. Також окупанти використали протитанкові ракетні комплекси, автоматичні та станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та інше озброєння.

Під час сьогоднішніх обстрілів були поранені два бійці й два цивільних мешканці.

Під час обстрілів в Станиці Луганській влучило в місцевий дитячий садок. Ввечері від обстрілів окупантів постраждав житловий будинок, куди влучив снаряд.

Нагадаємо, що окупанти піддали обстрілам Снянський район. В населеному пункті Врубівка влучили в ліцей та газопровід, також вони обстріляли залізничну станцію Кіндрашівська-Нова. А ще - під вогонь потрапив дитячий садочок у Станиці Луганській.