Мінкульт закупив для дітей 1200 книжок про ЛГБТ-кохання "Принцеса+принцеса"

Книжки для п'ятирічних малюків про одностатеве кохання розіслали в дитячі та шкільні бібліотеки

Міністерство культури України придбало за державний кошт більше 1000 книжок про лесбійське кохання "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" і розіслало їх по дитячих бібліотеках. Про це повідомляє сайт громадянського руху "Всі разом".

Автором книжки є письменниця з Нової Зеландії. "Принцеса+принцеса" має віковий ценз "для дітей від 5 років" і пропонує дітлахам історію про двох дівчаток, які врешті одружуються.

На запити руху "Всі разом" відповіли у Міністерстві культури та інформаційної політики, і зазначили, що книжка була включена до списку закупівлі ще за Кабміну Гройсмана.

"Сформовано та затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 5 липня 2019 року №598 Перелік книжкової продукції, що придбавається для поповнення бібліотечних фондів. Відповідно до Переліку книга "Принцеса+принцеса: довго і щасливо" у граничній кількості 1240 примірників була придбана для поповнення бібліотечних фондів", - повідомив Мінкульт у листі.

В Українському Інституті книги розповіли, що до вказаного переліку увійшли кілька книжок видавництва "Рідна мова", на загальну суму 666 тисяч гривень, серед них і дитяча історія про одностатеве кохання.

Наразі "Всі разом" готують лист до Міністерства культури та інформаційної політики, де вимагатимуть вилучити усі примірники з державних бібліотек, посилаючись на те, що подібна література руйнує підвалини інституту сім'ї і спонукає дітей до девіантної поведінки.

Нагадаємо, що в США вирішили повернутися до політики Обами і дозволили трансгендерам служити в американські армії.