Лувр виставляє на аукціон місце, з якого можна буде зблизька роздивитися "Мону Лізу"

Лувр намагається хоч трохи покрити збитки через пандемію коронавірусу

До пандемії коронавірусу картина "Мона Ліза" Леонардо да Вінчі привертала увагу близько 30 тис. відвідувачів на день в паризькому Луврі. Люди могли милуватися витвором мистецтва, перебуваючи за обмежувачем і товстим шаром куленепробивного скла. Зараз музей пропонує купити єдину в історії можливість ближче розглянути картину, в той час, коли її знімуть і оглядатимуть експерти з охорони природи.

Найбільший і найбільш відвідуваний у світі музей Лувр об'єднався з аукціонними будинками Christie'S і Hôtel Drouot, щоб продати різні спеціальні пропозиції від музею, те, що стосується творів мистецтва і предметів розкоші обмеженого тиражу, щоб зібрати гроші для музею, оскільки він зазнає збитків під час пандемії коронавірусу.

Родзинкою аукціону є можливість бути присутнім на щорічному дослідженні "Мони Лізи", коли реставратори перевіряють стан картини 16-го століття, досвід, за оцінками Christie's, буде коштувати від 12 тис. дол. до 36 тис. дол.

Поряд з відвідуванням щорічної інспекції та оглядом найвідомішою у світі картини без скляного вітрини або бар'єрів на шляху, переможець також відправиться на приватну екскурсію в Гранд-галерею Лувру, де зберігаються інші роботи італійських майстрів епохи Відродження, таких як Рафаель і Караваджо.

Онлайн-торги почалися у вівторок, 1 грудня, і триватимуть близько двох тижнів.

Всі виручені кошти підуть Лувру, щоб забезпечити доступність музею для всіх, йдеться в заяві. Зокрема, гроші направлять на новий простір, присвячений освіті в галузі мистецтва і культури, зване студією Луврського музею, яке має відкритися наступної осені.

Світові художні та культурні установи постраждали від пандемії коронавірусу, і Лувр в тому числі. Коли музей закрився на чотири місяці, починаючи з березня, його керівництво повідомляло про збитки близько 50 млн дол. У листопаді музей і інші паризькі установи закрилися вдруге, оскільки друга хвиля коронавірусу поширилася по всій Європі.

Нагадаємо, пластинку, яку Джон Леннон підписав своєму вбивці, виставили на аукціон.