Гаррі Поттера хотіли вивезти з України

Прикордонники припинили контрабандне вивезення літератури і запчастин до тракторів

У Новому році українських дітей або не зовсім дітей, а любителів казкових творів британської письменниці Джоан Роулінг контрабандисти могли залишити без улюбленого чтива.

Так, як передає УНН, тираж книг про вигаданого чарівника Гаррі Поттера збиралися переправити до Россії двоє українських підприємців. Крім книг, у них виявили ще і запчастини до сільськогосподарської техніки.

На відділенні "Веселе", яке знаходиться в підпорядкуванні Харківського загону, прикордонної служби України зафіксували і не допустили провезення художньої літератури і запчастин до тракторів в РФ.

Для перевірки неподалік від Борисівки прикордонники зупинили автомобіль ВАЗ-2121. Там і виявилися сотні книг про Гаррі Поттера.

"В автомобілі знаходилися двоє громадян України, які перевозили майже три сотні книг і 3 турбіни до тракторної техніки. Правоохоронці встановили, що чоловіки проживають в Харкові і за грошову винагороду погодилися незаконно перемістити з території України на територію Росії 275 книг про Гаррі Поттера і запчастини до тракторів", - рапортують прикордонники.

Згідно з інформацією, книжкові контрабандисти збиралися заробити по 200 доларів.

Книги попередньо оцінили в 80 тис. Гривень, втім, така оцінка може викликати сумніви у експертів, - адже цінність подібного вантажу суто індивідуальна і залежить від смаку покупця.

Як повідомляв портал "Коментарі", ф анатом Гаррі Поттера тепер зможуть поласувати вершковим пивом , яке можна буде купити в різних магазинах Великобританії або замовити онлайн. Творці цього продукту подбали про те, щоб його змогли скуштувати всі бажаючі. Тому вершкове пиво безалкогольне, його можуть вживати навіть вегани.