Фотографії дикої природи 2021: хто став переможцем (ФОТО)

Стали відомі імена переможців фотоконкурсу Nature TTL Photographer of the Year, присвяченого дикій природі

Журі фотоконкурсу Nature TTL Photographer of the Year, присвяченого дикій природі, назвало переможців. Дивіться, які яскраві знімки підкорили експертів.

Відомо, що цього року переможців обирали із понад 8 тисяч робіт. І абсолютна перемога в конкурсі дісталася Томасу Віджаяну, який об'їздив весь світ і прославився своєю любов'ю до фотографій дикої природи. Його кадр під назвою "Світ догори ногами", головним героєм якої став борнейський орангутанг, підкорила журі.

Фотограф побачив дерево, яке стояло у воді, і вирішив зробити неба, яке в ній відбивалося. Але в цей момент до нього почав повзти вниз орангутанг. І вийшов такий незвичайний і захопливий кадр. За нього Томас отримав нагороду у розмірі 2000 доларів.


У номінації "Поведінка тварин" переміг Мусама Рей і його знімок під назвою "Квіткова ванна".


А ось Томашу Шпілє вийти в фінал та отримати високу оцінку від журі в категорії "Портрети тварин" допомогла горила на ім'я Кангу.


Але переміг у ній Дениссен Стогсділл, який сфотографував мирно сплячого білого ведмедя.


Кращим у номінації "Нічне небо" став Іванна Педретті і його захопливе "Око".


У категорії "Дика природа в місті" перемогу здобув фотограф Хосе Луїс Руїс і його фотографія під назвою "Двері".


Найвищу оцінку від експертів у категорії "Фотопастки" отримав Джон Формстон, який зловив силует деревної мишки.


Нагадаємо, знімок самки ягуара із дитинчам у мексиканських мангрових лісах переміг у конкурсі Mangrove Photography Awards-2020. Його автором став відомий фотограф Віктор Х'юго Луї Моліна.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що голландський фотограф Каспер Моленаар об'їздив Європу, щоб відтворити знімки, зроблені 100 років, тому і показати різницю.