Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Євробачення-2021: як пройде музичний конкурс у цьому році
commentss НОВИНИ Всі новини

Євробачення-2021: як пройде музичний конкурс у цьому році

Наразі організатори «Євробачення» обирають один із трьох варіантів проведення шоу

4 лютого 2021, 09:53
Поділіться публікацією:

Днями організатори традиційного пісенного конкурсу "Євробачення" повідомили — шоу абсолютно точно змінить свій формат і в травні 2021 року. Відповідну інформацію розміщено на офіційному сайті конкурсу.

Євробачення-2021: як пройде музичний конкурс у цьому році

Організатори обіцяють, що "Євробачення" обов’язково відбудеться. Фото: eurovision.tv

На відміну від 2020-го, коли одна із головних музичних подій року взагалі не відбулася, цьогоріч конкурс обіцяють провести за будь-яких умов. Але, звісно, зменшивши масштаби, й роблячи все задля убезпечення від коронавірусу як артистів із командами, так і прихильників "Євробачення".

На сьогодні із чотирьох існуючих сценаріїв організатори залишили всього три. Найімовірніше, що перевагу віддадуть варіанту B — якщо карантинні вимоги через пандемію коронавірусу раптово не посилять через якісь ускладнення.

"Ми дуже сподіваємось, що зможемо зібратися у Роттердамі у травні, і зробимо все можливе, щоб у найближчі тижні цього досягти. В умовах постійно мінливої ​​ситуації ми не поспішаємо забезпечити, щоб ми могли прийняти Євробачення найкращим та найбезпечнішим способом", — підкреслив виконавчий директор конкурсу Мартін Естердал.

Організатори "Євробачення" заявляють: пріоритетом є не лише безпека про всіх учасників шоу, а ще й необхідність повернути людям свято, до якого всі так звикли.

Як же може відбутися конкурс пісні у 2021 році?

Швидше за все, співаки із різних країн усе ж приїдуть до Нідерландів, щоб виступити на головній сцені "Євробачення". Артисти, які з певних причин не зможуть бути присутні в Роттердамі, представлять свою пісню в режимі онлайн. Дотримуватимуться суворі правила соціального дистанціювання та інші карантинні обмеження. Кількість "живої" аудиторії буде значно обмежена, а у разі необхідності — і взагалі вся перенесена винятково на віртуальне спостереження. Таким є уже згаданий варіант B.

Варіант C не передбачає перебування виконавців у Нідерландах, на головній сцені знаходилися б лише ведучі та артисти, які "заповнюють паузи" між виступами. Представники країн-учасниць мали б виступати в прямому ефірі, виходячи із власних можливостей. Питання з аудиторією вирішувалося б аналогічно до плану B.

Якщо організаторам доведеться взяти до уваги четвертий варіант, то нас чекає абсолютно закрите "Євробачення". Жодної аудиторії, жодних приїздів артистів тощо — лише виступи учасників у режимі онлайн. Звісно, кожного зі своєї країни.

Варто зазначити, що всі сценарії проведення "Євробачення" передбачають проведення дев’яти шоу (репетиції, два півфінали та фінал).

65-й пісенний конкурс збираються провести, як годиться, у травні — 18, 20 та 22 числа.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, скільки виконавців із різних країн візьме участь у "Євробаченні-2021". Між іншим, Україна підтвердила свою заявку — честь країни представить гурт Go_A.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини