Чи можна буде розважитися під час адаптивного карантину

Українці зможуть розважатися під час адаптивного карантину

Влада України вводить адаптивний карантин по всій території країни з 22 лютого 2021-го. Чи можна буде під час нього розважитися та організовувати масові та публічні заходи, розповів Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Іnterfax-Україна.

За словами міністра, ситуація з розважальними заходами не буде надто критичною. Відтак на території країни можна проводити масові заходи на вулицях та в приміщеннях. Проте наповненість зал має не перевищувати 50 відсотків. А на вулиці кожна людина повинна мати чотири квадратних метри власного простору.

Працюватимуть також кінотеатри та театри. Проте наповненість приміщень також не повинна перевищувати 50 відсотків місць. Розміщення в закладах повинне здійснюватися з дотриманням шахового порядку, навіть якщо на сеанс прийшла група з двох чи більше осіб, або закохані.

Продовжуватимуть діяльність готелі та санаторно-курортні заклади.

Проте міністр повідомляє, що можливі більші обмеження в разі несприятливої епідеміологічної ситуації в окремих регіонах та в країні загалом.

Нагадаємо, що з наступного тижня в Україні вводиться "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Які заборони чекають на українців, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що в Україні може змінитися міністр охорони здоров'я — Максим Степанов є "претендентом" на звільнення. Про це та причини, які передують подібному рішенню, сімнадцятого лютого заявив народний депутат, член фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев. Деталі читайте в нашому матеріалі.