Головна Новини Суспільство мистецтво і культура Через всю Чехію пішки: відкрито перший пішохідний маршрут
commentss НОВИНИ Всі новини

Через всю Чехію пішки: відкрито перший пішохідний маршрут

Попри протяжність, пройти по маршруту в Чехії зможе навіть новачок

16 листопада 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Країни Європи потроху відновлюють галузі, найбільш постраждалі від пандемії коронавірусу. Зокрема, це стосується туризму, який зазнає серйозних збитків через карантинні обмеження. Для того, щоб зацікавити туристів, організатори вирішили втілити в життя ідею пішохідного маршруту через всю країну.

Через всю Чехію пішки: відкрито перший пішохідний маршрут

Відзначимо, що в Чехії існують пішохідні маршрути, проте всі вони є локальними та не виходять за межі одного парку або зони відпочинку. "Чеська стежка" ж має протяжність близько тисячі км, перетинає дев'ять гірських хребтів і проходить через всю країну.

Творці маршруту заявляють про те, що попри таку відстань, подужати його зможе навіть початківець турист. Спуски та підйоми, які входять в маршрут доступні для людини з середньою фізпідготовкою. Пройти весь шлях можна за 40 днів.

Нині організатори пішої прогулянки мають намір зробити "Чеську стежку" частиною мережі європейських маршрутів E-paths, які простяглися від Нідерландів до Польщі.

Як повідомляв портал "Коментарі", Туреччина відкрила для відвідування місто Вароша, в якому колись відпочивали Елізабет Тейлор, Бріджит Бардо та інші знаменитості. Однак майже півстоліття ця територія була під замком через військового перевороту. Відомо, що район Фамагусти — це буферна зона між Туреччиною і Кіпром, а саме місто знаходиться на Кіпрі. Згідно з резолюціями від 1984 і 1992 років, тут можуть селитися тільки корінні жителі міста, вигнані зі своїх будинків кілька десятиліть тому. У далекому 1974-му на території стався військовий переворот, і острів розділився на частини, одна з яких відійшла Туреччині. В результаті Вароша, який свого часу іменували "середземноморським Лас-Вегасом", припинило своє існування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.cestaceskem.cz/
comments

Обговорення


Новини