Брейк-данс став офіційним видом спорту

Олімпіада в Парижі поповнитися декількома новими видами спорту

Олімпіада 2024 року, яка пройде в Парижі, буде включати у свою програму змагання з брейк-дансу. Даний вид вуличних танців Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно визнав видом спорту. Це зроблено для того, щоб залучити до змагань більш молоду аудиторію.

"Прагнення Міжнародного олімпійського комітету залучити молодшу аудиторію призвело до того, що змагання з вуличних танців офіційно були додані в програму медальних заходів на Олімпійських Іграх в Парижі 2024 року", - сказано в повідомленні Euronews.

Крім цього в МОК підтвердили, що також в Олімпійських іграх, які відклали через пандемію на 2021 рік, додадуть такі види спорту, як змагання по скейтборду, серфінг і спортивне скелелазіння.

Серед нововведень також змінилася кількість медалей - в Парижі їх буде 329 - це на 10 медалей менше, ніж в Токіо. Квоту спортсменів теж зменшили - в змаганнях братимуть участь 10 тис. 500 осіб, що на 600 менше, ніж у наступному році.

Як повідомляв портал "Коментарі", глава Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що Олімпійські ігри в Токіо доведеться скасувати, якщо захід не зможе відбутися в наступному році через коронавірус COVID-19. У березні МОК і уряд Японії прийняли безпрецедентне рішення відкласти проведення Ігор, які повинні були початися в липні, на рік через новий спалах коронавірусу. Однак прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що мультиспортивний захід не може відбутися у 2021 році, якщо вірус не стане менш загрозливим.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Маріуполя заявив, що Україна може провести Олімпійські ігри.