ЗМІ дізналися ім'я судді зі Львова, в якої з робочого кабінету вкрали 120 тис. доларів готівкою

Віра Гриців працює в суді понад 10 років

Відомо прізвище судді, яка працює в Західному апеляційному господарському суді, і в якої нещодавно викрали 120 тисяч доларів. Це – Віра Гриців. Про це представникам медіа ZAXID.NET підтвердили власні інформатори з правоохоронного середовища.

До слова, вночі 18 січня в місті Львів пограбували Західний апеляційний господарський суд. Злодій проник до одного з кабінетів судової установи, який розміщений на 2 поверсі, через вікно і, відкривши сейф, забрав звідти 120 тисяч доларів. Поліція та суд не надали журналістам жодної інформації стосовно цього пограбування. В пресслужбі судової установи лише зазначили, що поцуплена американська готівка була оприлюднена в декларації представниці Феміди.

Журналісти цього видання зробили аналіз декларацій представників Феміди, які працюють в Західному апеляційному господарському суді і виявили, що лише одна представниця суддівського корпусу внесла до декларації велику суму готівки у валюті. Це суддя Віра Гриців. Джерело ЗМІ в поліцейському середовищі підтвердило, що пограбували саме цю представницю Феміди.

Спікерка цієї судової установи Анна Ярмола не підтверджувала, але й не заперечувала припущення, що поцуплена готівка в доларах належала цій судді.

В декларації про доходи судді Гриців за 2020 рік зазначено, що вона зберігає готівкою 531 тис. грн та 81,1 тис. доларів. Ще 300 тис. грн збережень має син судді, а у її доньки наявні 21 тис. доларів та 110 тис. грн готівки. У 2020 році ця представниця Феміди вказала в декларації про купівлю валюти на суму 597,2 тис. грн.

Віра Гриців є суддею Західного апеляційного господарського суду понад 10 років. Її чоловік Михайло Гриців працює суддею Верховного Суду України, там же місце роботи доньки подружжя - Ганни Гриців.

Як інформує платформа "Чесно", Віра Гриців у 2013-2014 років не декларувала частину належної їй нерухомості.

У 2018 році Громадська рада правочесності зазначила у висновку щодо цієї представниці Феміди наступне. Її чоловік приватизував київську квартиру, яку йому надали як службову, Це сталось з причини подачі недостовірних даних про те, де мешкає ця судівська родина.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що пенсії суддів зросли на 23 тисячі, а простих українців – на 406 грн.