Жахлива трагедія сталася в Греції з двома українськими туристками

В Греції потонули дві туристки з України

На грецькому острові Корфу 30 вересня сталася жахлива трагедія: під час купання у морі загинули дві жінки. За попередніми даними, це були українські туристки – мати і дочка, віком 52 та 32 роки.

Жінки відпочивали в прибережній зоні міста Сідарі. Попри попередження про небезпечні погодні умови, вони вирушили купатися в районі пляжу "Апотріпіті". Сильний вітер, який досягав п’яти балів за шкалою Бофорта, зробив плавання в цьому районі надзвичайно небезпечним.

За словами очевидців, трагедія сталася, коли одна туристка опинилася в небезпеці через бурхливе море, а друга жінка кинулася їй на допомогу вплав. В результаті хвилі почали накривати обох. Грецькі ЗМІ повідомляють, що коли місцеві усвідомили небезпечну ситуацію, то зателефонували до служби порятунку та берегової охорони.

Для порятунку жінок була залучена берегова охорона, але через несприятливі умови підійти морем до туристок було неможливо. Пожежна служба, намагалася дістатися до жінок зі скель, однак, коли рятувальники прибули до місця інциденту, обидві українські туристки вже були мертвими.

Тіла жінок були ідентифіковані завдяки готельним браслетам. Виявилось, що загиблі були постійними гостями острова Корфу і відвідували Грецію щороку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що трагічний випадок у Хмельницькому. Мати намагалась врятувати дитину з водойми, однак втопилась разом з нею.

Також "Коментарі" писали про інцидент на літаку. Досвідчена стюардеса та мати трьох дітей попри погане самопочуття відмовилась від госпіталізації, щоб швидше дістатись до родини, однак впала перед пасажирами та загинула.