Захоплення заводу "Сємки": сумські прокурори-рейдери намагаються уникнути покарання, - джерело

Робочий колектив заводу "Сємки" звернувся до прокурора Жернового та його заступника Рубана

Працівник заводу "Сємки" компресорщик Микола Кошкін заявив, що скарги прокурорів, яких колектив вважає рейдерами, Волобуєва Б.С. та Жернового А.М. до Ради прокурорів України, є спробою для уникнення покарання. Відеозвернення співробітника було опубліковано на Телеграм-каналі "Україна 24".

Нагадаємо, у ході справи про рейдерське захоплення підприємства зараз ДБР розслідує провадження за підозрою слідчого СБУ В. Прохненка у зловживанні владою та службовому підробленні прокурорів А.Жернового та О.Рубана. Атестаційна комісія Генеральної прокуратури
ухвалила рішення про звільнення з органів прокуратури першого
заступника прокурора Сумської області О.Рубана.

"Прокурори, які хотіли арештувати наш завод, жаліються, що про це стало всім відомо. Жаліються, що їх в пресі прямо називають рейдерами. Жаліються на пресу і на саме життя. Якщо "шановні прокурори" сумніваються в тому, що я не є працівником виробництва, то ось моя трудова книга (показує документ в кадр) - я тут працюю з 2016 року. Також ви завжди можете приїхати та переконатись у цьому на виробництві, котре ви сумнівним шляхом намагались відібрати у законних власників", - продовжує компресорщик Микола.

Працівник заводу додає: "Якщо ви сумніваєтесь у незалежності преси в Україні, то Вам варто звертатись не в Раду прокурорів, а в громадські організації, що працюють на захисті свободи слова та незалежності преси - і разом з ними боротися за свободу слова".

"У нашого трудового колективу є сумніви щодо вас самих. Зі сторони виникає враження, що ви намагаєтесь уникнути покарання, а, можливо, навіть повернутись на займані посади. Але важливо пам'ятати, що реформи, котрі провадить очільниця офісу, є незворотніми та європейськими, в котрих немає місця шахрайству та злочинності. Віримо в те, що без злодіїв прокурорів, приватна власність та робочі місця будуть захищені. А країна - процвітаючою", - резюмує свою відповідь на скаргу прокурорів компресорщик Микола Кошкін.