Головна Новини Суспільство події Загострення ситуації на Донбасі: в ЗСУ назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Загострення ситуації на Донбасі: в ЗСУ назвали причину

Справа у введенні санкцій проти кума Путіна, політика Віктора Медведчука

20 лютого 2021, 23:36
Поділіться публікацією:

За останню добу на Донбасі російські бойовики проявляють неабияку активність — збільшилася кількість обстрілів, постійно використовується заборонена домовленостями зброя. На думку Головнокомандувача Збройних Сил України Руслана Хомчака, таким чином незаконні збройні формування так званих "ДНР" та "ЛНР" демонструють своє обурення санкціями РНБО проти Віктора Медведчука. Відповідне звернення українського генерала-полковника розміщене на офіційному сайті ЗСУ.

Загострення ситуації на Донбасі: в ЗСУ назвали причину

Окупанти посилили вогонь на Донбасі після "санкцій Медведчука". Фото: freeradio.com.ua

За словами Хомчака, у суботу, 20 лютого, російські найманці прицільно обстріляли українські позиції, використовуючи 120-міліметрові міномети. Додатково "дісталося" селищу міського типу Новгородське, адже воєнні снаряди влучили одразу в три житлові будинки. Також пошкоджень зазнали газопровід та лінія електромереж. Напрочуд "голосно" було і поблизу Південного, а також Горлівки.

Між іншим, саме Горлівка стала предметом поширення неправдивих пропагандистських новин на окупованих територіях. За повідомленням одного із Telegram-каналів, яким займаються представники російських окупантів, це начебто саме військові формування ЗСУ здійснили обстріл Горлівки. Утім, Хомчак наголошує, що подібні "факти" — не більше, ніж провокації.

"Збройні формування РФ відкрили вогонь по власним позиціям в районі газорозподільчої станції (Горлівки — ред.), від якого, за отриманою інформацією, загинув один їхній найманець та є поранення", — стверджує Руслан Хомчак.

Інформацію Головнокомандувача ЗСУ підтверджують і заяви бойовиків. Щоправда, початково мова йшла про одразу п’ятьох загиблих представників армії "ДНР". Чи в "уряді" самопроголошеної республіки приховують справжню статистику, чи й справді постраждав лише один найманець — достеменно невідомо.

Загострення ситуації на Донбасі: в ЗСУ назвали причину - фото 2
Загострення ситуації на Донбасі: в ЗСУ назвали причину - фото 3

В будь-якому разі, Руслан Хомчак переконаний, що нові провокації з боку окупантів — відповідь на введення акцій проти кума Володимира Путіна, очільника партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

"Обстріли з боку противника наших позицій, а також мирних населених пунктів навіть на тимчасово окупованих територіях спостерігаються […] після засідань Ради національної безпеки і оборони України щодо ухвалення санкцій за сприяння тероризму", — поміж іншого зазначив Головнокомандувач.

В цілому українські військові контролюють ситуацію, дотримуючись режиму тиші на ділянках розведення.

Зазначимо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що президент Зеленський збирав термінову нараду щодо питань Донбасу. Про що саме говорили у високих колах, можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі вдасться дізнатися про реакцію російського уряду на введення санкцій проти Віктора Медведчука.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини