З’явились супутникові знімки до та після підриву Каховської ГЕС (ФОТО)

Maxar Technologies опублікувала супутникові фото з наслідками підриву дамби на Каховській ГЕС.

Компанія Maxar Technologies надала супутникові знімки, які показують зміни, що стались після підриву дамби на Каховській ГЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Близько другої ночі російські військові підірвали дамбу на Каховській ГЕС. Як наслідок великі маси води з Каховського водосховища почали просуватись у низ по Дніпру та підтоплювати населені пункти. За інформацією з Офісу президента руйнування дамби призведе то підтоплень близько 80 населених пунктів.

Окрім того, підтоплення створює гуманітарну катастрофу, люди починають евакуацію підтоплених будинків та стикаються з проблемами питної води. Також відомо, що вода затопила зоопарк "Казкова діброва" в Херсонській області. Адміністрація установи розповіла, що всі тварини загинули, окрім водоплаваючих птахів.

Компанія Maxar Technologies поділилась супутниковими знімками, які показують масштаби катастрофи спричиненої російською агресією.

Підтоплення будинків на Херсонщині (до та після підриву)



Затоплені ділянки нижче Каховського водосховища (до та після підриву)


Руйнування дамби на Каховській ГЕС (до та після підриву)



Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що звільнений ведучий з телеканалу FOX News почав поширювати проросійські наративи в американському інфопросторі. Такер Карлсон стверджує, що за підривом ГЕС стоїть Україна. Його відео поширилось серед американських політиків, зокрема республіканців, які підтримують Трампа. Також відеоматеріалом поділився і Ілон Маск. За перші 10 годин відеоматеріал з маніпуляціями та викривленнями переглянуло понад 45 млн людей.
Також "Коментарі" писали, що В ООН розкритикували діяльність Росії через підрив дамби в Україні