Власний гелікоптер: показали, як у Закарпатській області контрабандисти возили цигарки до ЄС (ФОТО)

Розміри гелікоптера дозволяли переміщувати до 50 тис. пачок тютюнових виробів за раз

В Закарпатській області представники Служби безпеки України викрили угрупування контрабандистів, яке мали власний гелікоптер і за його допомогою переправляли контрабандні цигарки на території країн Євросоюзу. Про це інформують представники пресцентру СБУ.

Цей злочинний задум реалізував закарпатський бізнесмен. Він знайшов ще кількох земляків-однодумців, які охоче долучились до вигідної "справи". Підприємець купив для цього гелікоптер багатоцільового використання і сказав його переобладнати. Пасажирські сидіння демонтували з салону та підлаштували техніку для більших можливостей контрабандних перевезень.

Тут також був власний пілот, що мав оформлену ліцензію для керування повітряним агрегатом і зважився порушити закон, зайнявшись протиправною діяльністю.

За оприлюдненою працівниками СБУ інформацією, літальний апарат два рази в місяць незаконно перетинав кордон і робив посадку на територіях Румунії та Угорщини. Кожного рейсу контрабандисти завантажували свій повітряний агрегат підакцизними товарами -десятками упакувань українських сигарет, на яких немає акцизних марок. В салон гелікоптера входило 50 тисяч пачок тютюнових цигарок.

При цьому, в Євросоюзі ділки знайшли собі спільників, завданням яких було реалізувати сигарети в своїй країні.

Попередньо, щомісячна виручка контрабандистів могла становити майже 2 мільйони гривень.

Власний літальний апарат зловмисники переховували у важкодоступній місцині, це один із районів Закарпатського регіону.

Співробітниками безпекового відомства розпочате кримінальне провадження за правовою кваліфікацією ст. 334 ККУ, це - порушення правил міжнародних польотів.

Слідство цієї резонансної контрабандної оборудки продовжується з метою встановити обставини та всіх причетних до контрабанди учасників. Разом з тим, перевіряються і дані стосовно того, чи причетні зловмисники до можливого незаконного переміщення через державний кордон нашої країни нелегалів, в тому числі, мешканців з країн, де існує підвищена терористична загроза.


Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на Закарпатті контрабандисти напали на прикордонників.