Військовий літак США врізався в школу: що спричинило жахливу аварію

Військовий літак США розбився в Ірані

Реактивний літак F5 американського виробництва, який використовували іранські військові, врізався в стіну школи в північно-західному місті Тебріз у понеділок, 21 лютого, у результаті чого загинули двоє пілотів і ще одна людина, повідомляє державне телебачення Ірану. Про це повідомляє Reuters.

Школа була закрита під час аварії, повідомив речник армії Шахін Такі-Хані.

За його словами, причиною аварії стала технічна несправність, але наразі ведеться розслідування.

Як повідомляє речник армії, загинули пілот і пілот-стажист, а також цивільна особа, яка проїжджала повз на автомобілі.

Телебачення показало, як пожежники гасять вогонь.

Експерти стверджують, що Іран має низькі показники безпеки польотів із неодноразовими катастрофами, багато з яких відбулися за участю літаків виробництва США, придбаних до Ісламської революції 1979 року.

Сполучені Штати, які розірвали дипломатичні відносини в 1980 році після того, як іранські студенти взяли в заручники американських дипломатів, ввели санкції проти Ірану, що ускладнило закупівлю запчастин для іранських військових і цивільних літаків.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Росії зазнав аварії військовий вертоліт. Як стало відомо, інцидент трапився в Ульянівській області Росії. Повідомляється, що військовий гелікоптер Мі-8 здійснив жорстку посадку на лід річки. Його уламки було виявлено за кілька кілометрів від селища Дубки. За попередніми даними, внаслідок інциденту постраждали троє людей. Точну причину аварії має встановити розслідування.