Головна Новини Суспільство події Вибух у київській багатоповерхівці: у МВС розповіли, що буде з будинком
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибух у київській багатоповерхівці: у МВС розповіли, що буде з будинком

Під час вибуху в багатоповерхівці на столичних Позняках загинули 3 людини. Доля ще двох осіб залишається невідомою

22 червня 2020, 11:46 comments1988
Поділіться публікацією:

Під завалами багатоповерхівки, в якій напередодні прогримів вибух, рятувальники продовжують шукати ще двох осіб. Сам будинок після завершення рятувальної операції частково розберуть. Про це у Facebook написав заступник глави МВС Антон Геращенко.

Вибух у київській багатоповерхівці: у МВС розповіли, що буде з будинком

Фото: ДСНС

Вибух у столичному спальному районі Позняки прогримів вчора о 10 ранку. Вибуховою хвилею зруйнувало перекриття між кількома поверхами. Під завалами опинилися кілька людей. Двох вдалося врятувати. Трьох рятувальники знайшли вже мертвими — двох жінок (1943 та 1974 рік народження) та чоловіка (1991 рік народження). Залишається невідомою доля ще двох людей. Під завалами шукають чоловіків — 1976 і 1967 років народження. Вони жили в квартирах, які були зруйновані під час вибуху.

Сам будинок вже оглянули фахівці. Під'їзд, в якому стався вибух, відновленню вже не підлягає. Зруйновані квартири з 4 по 9 поверх.

"Секція 10-поверхового будинку, де стався напередодні вибух, відновленню, на думку експертів, не підлягає. Йдеться про 40 квартирах. Несущий каркас поки що тримається тільки за рахунок спеціальних тросів. Ними скріпили плити, які розійшлися в різні сторони", — написав Геращенко.

Зараз рятувальники розбирають завали вручну, щоб будівля не завалилося знову. За словами Геращенко, закінчити планують до вечора.

Жителям сусіднього під'їзду сьогодні дозволили повернутися додому, щоб забрати речі. Їх супроводжують рятувальники.

Людей із зруйнованої секції відселили. Вони поки що будуть  розташувались у школі-інтернаті №12 та гуртожитку "Укрзалізниці". Куди в подальшому розселити мешканців 40 квартир, які незабаром демонтують, а це 125 осіб, будуть вирішувати, зокрема, під час засідання Кабміну.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, з чим приїхав до постраждалих під час вибуху потенційний кандидат у мери Києва Микола Тищенко. До речі, людей це неабияк обурило.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини