Головна Новини Суспільство події Верховний Суд зупинив «справу Суркісів» по відношенню до АТ КБ «ПриватБанк»
commentss НОВИНИ Всі новини

Верховний Суд зупинив «справу Суркісів» по відношенню до АТ КБ «ПриватБанк»

В повідомленні зазначається, що призупиняючи рішення Печерського суду столиці від 2 вересня, Верховний Суд не здійснює оцінку обґрунтованості поданої касаційної скарги, а лише встановлює існування загроз забезпеченню балансу інтересів сторін

9 вересня 2020, 17:28
Поділіться публікацією:

Верховний Суд зупинив виконання ухвали суду про забезпечення позову іноземних компаній до АТ КБ "ПриватБанк". Про це йдеться на сторінці в Facebook Верховного суду.

Верховний Суд зупинив «справу Суркісів» по відношенню до АТ КБ «ПриватБанк»

Фото: Верховний суд України

В повідомленні зазначається, що вчора, "8 вересня Верховний Суд відкрив касаційне провадження у справі № 757/7499/17-ц за касаційною скаргою Кабміну України на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 9 лютого 2017 року, ухвалу Апеляційного суду міста Києва від 20 квітня 2017 року та постанову Київського апеляційного суду від 10 червня 2020 року".

Також відомо, що в той же час суддівська колегія задовольнила клопотання АТ КБ "ПриватБанк" і зупинила виконання ухвали Печерського районного суду міста Києва від 2 вересня цього року до закінчення касаційного провадження у згаданій справі.

Задовольняючи клопотання представників "ПриватБанку", Верховний Суд врахував, що ухвалою Печерського районного суду міста Києва від 2 вересня 2020 року визначено порядок виконання рішення  суду Печерського району столиці від 9 лютого 2017 року у справі № 757/7499/17-ц, а саме, шляхом стягнення з АТ КБ "ПриватБанк" грошових коштів у сумі 347 млн доларів США.

Колегія суддів визнала можливість ризиків для заявника до ухвалення рішення судом касаційної інстанції у цій справі, а також імовірність утруднення виконання рішення суду у разі його скасування Верховним Судом.

Зазначено, що призупиняючи рішення Печерського суду від 2 вересня, Верховний Суд не здійснює оцінку обґрунтованості поданої касаційної скарги, а лише встановлює існування загроз забезпеченню балансу інтересів сторін.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що експерти вказали, що крім юридичного боку є ще й політичне підґрунтя протистояння "ПриватБанку" і братів Суркісів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини