Велику партію контрафактних товарів вилучило БЕБ: де продавали продукцію

Підакцизні товари завозили в Україну з ЄС поза митним контролем

У Київській та Івано-Франківській областях правопорушники продавали контрафактну продукцію. Детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області вилучили електронні сигарети вартістю 15 млн грн. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію БЕБ.

За даними слідства, група осіб організувала завезення електронних сигарет через пункти пропуску у Львівській та Волинській областях поза митним контролем. “Підакцизна продукція потрапляла на територію України від постачальника, що знаходиться на території однієї з країн ЄС”, - повідомили в БЕБ.

За даними бюро, одноразові електронні сигарети та нікотиновмісні рідини для електронних випаровувачів продавали у групах в месенджері Telegram. Замовлення кінцевим споживачам відправляли поштою.

Обшуки детективи БЕБ провели на території Київської та Івано-Франківської областей. “У результаті обшуків в транспортних засобах, складах та за адресами проживання фігурантів співробітники Бюро вилучили понад 27 000 тис. шт. електронних сигарет, рідини до них, пристрої для електронних випаровувачів тощо. Орієнтовна вартість вилучених підакцизних товарів становить понад 15 млн грн”, - повідомили в БЕБ.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 201-4 Кримінального кодексу України.

В ході розслідування призначено низку судових експертиз.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що у Львівській та Волинській областях детективи БЕБ викрили групу осіб, яка займалася незаконним продажем підакцизних товарів.