Вчені показали, як виглядатиме ядерна війна (ВІДЕО)

Вчені показали, що станеться, якщо почнеться ядерна війна між США та Росією.

Після початку війни, постійних погроз Росії застосувати ядерну зброю, шантаж з можливим підривом Запорізької АЕС у світі посилилось занепокоєння щодо можливої ядерної війни. Вчені змоделювали, те як буде виглядати ядерна війна між США та Росією і до чого вона може призвести. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Time.

Група вчених з різних дисциплін працювала над завданням, щоб створити найбільш реалістичну з наукової точки модель ядерної війни та її наслідків. Опубліковане відео поєднує у собі націлювання ядерних ракет, їх траєкторію польоту, вибухи, електромагнітний імпульс після вибухів, а також дим, який підніметься після глобального бомбардування ядерною зброєю. Він змінить клімат та спричинить масовий голод.

Переглянути візуалізацію вчених, які змоделювали ядерну війну та її наслідки можна нижче:

Дослідники пояснюють, що незалежно від того, хто почне війну наслідки будуть катастрофічні для всіх. Перші ракети з США, які запущені з підводних човнів поблизу Норвегії досягли б Росію за 10 хвилин. Російські ж ракети також за кілька хвилин змогли б завдати ударів по Алясці. Перші удари своїм електромагнітним імпульсом знищили б електроніку та електромережі. Наступні ядерні ракети були б застосовані по командно-управлінським центрам і ядерним пусковим установкам.

Вчені пояснюють, що основними цілями стали б міста та розташовані у них військові об’єкти, щоб ворог не мав можливості відновитись у післявоєнний період.

Попри масштабне бомбардування великих міст, зокрема і Москви, дослідники вказують, що найгірше стається після ядерної війни. Дим від вибухів підніметься в атмосферу та огорне планету щитом від сонячних променів, таким чином ядерна зима триватиме 10 років. Це охолодить Землю у різних її частинах на 20-40 градусів, що призведе до вимирання понад 5 млрд людей від голоду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг країн за кількістю ядерної зброї.

Також "Коментарі" писали, Медведєв пригрозив ядерним Апокаліпсисом.