Головна Новини Суспільство події Вам надійшли гроші: шахраї обманюють українців за новою схемою
commentss НОВИНИ Всі новини

Вам надійшли гроші: шахраї обманюють українців за новою схемою

Ви можете оформити кредит, навіть не підозрюючи про це

22 грудня 2020, 10:47
Поділіться публікацією:

Шахраї вигадують все більш витончені способи, як витягнути гроші з кишені українців. Аферисти готові піти на все, щоб реалізувати свої схеми обману, на які, на жаль, частіше і частіше трапляються громадяни.

Вам надійшли гроші: шахраї обманюють українців за новою схемою

ФОТО: З відкритих джерел

На своїй сторінці в Facebok один з користувачів, Віталій Шведов, якого намагалися обдурити аферисти, розповів про деталі нової шахрайської схеми. Аферисти відправляють повідомлення, в якому вказується, що на ваше ім'я надійшли грошові кошти, і щоб їх отримати потрібно передзвонити за вказаним номером. Також шахраї докладають код, який ви повинні будете повідомити.

Виявляється, що організація, від якої ви отримуєте повідомлення, займається оформленням кредитів онлайн, а грошові кошти можуть надійти на вашу карту протягом декількох хвилин.

За словами Віталія Шведова, шахраї заздалегідь готують під вас кредитний договір, який в підсумку ви самі ж і підписуєте, навіть не підозрюючи про це, назвавши код з повідомлення. Більш того, чоловік запевняє, що кредит оформляється під "космічні" відсотки.

Нагадаємо, що цієї зими також активізувалися аферисти, які вимагають гроші у власників авто. Зловмисники вимагають у водіїв гроші, стверджуючи, що зробили в машині "закладку", яка може обернутися дорогим ремонтом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Ощадбанк повідомив про нову схему обману. За даними банку, для ошуканства українців шахраї використовують повідомлення з пропозицією збільшити кредитний ліміт у два рази. Саме це повідомлення може виявитися рекламним прийомом хитрих аферистів.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини