Ваканда у жалобі: зірка фільму "Чорної Пантери" померла

Померла відома південноафриканська актриса Конні Чіуме

У віці 72 років померла відома південноафриканська актриса Конні Чіуме, яка здобула всесвітню популярність завдяки ролі в блокбастері Marvel "Чорна Пантера".

Трагічне повідомлення про смерть актриси з'явилося у вівторок на її офіційній сторінці в Instagram. Сім'я Чіуме повідомила, що зірка пішла з життя у лікарні після нетривалої госпіталізації. Причиною смерті, за попередніми даними, стало раптове погіршення стану здоров'я на тлі хронічного захворювання, з яким актриса тривала довгі роки.

Конні Чіуме була не просто актрисою, вона була справжньою іконою африканського кінематографу. Її яскрава кар'єра почалася ще в 70-х роках, і за цей час вона встигла знятися в багатьох фільмах і серіалах, завоювавши любов глядачів і визнання критиків.


Однак справжню світову славу їй принесла роль старійшини племені Зававарі у фільмі "Чорна Пантера". Її мудрість, сила духу і непохитна віра у свій народ зробили її героїню однією з найбільш запам'ятовуються в цій епічній сазі.

Окрім своєї акторської кар'єри, Чіуме була відома своєю благодійною діяльністю, допомагаючи молодим талантам з Африки знаходити свій шлях у кінематографі. Вона часто брала участь у різних соціальних проектах та акціях, спрямованих на підтримку культурної спадщини та освіти.

Шанувальники по всьому світу сумують за втратою талановитої актриси і висловлюють співчуття її сім'ї та близьким. Конні Чіуме залишиться в серцях глядачів як яскрава зірка, чиє світло ще довго висвітлюватиме шлях новим поколінням акторів та режисерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Український кінорежисер та сценарист Олег Фіалко помер після тривалої хвороби у віці 78 років. Про його смерть повідомив його друг та колега, колишній голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Трімбач, на своїй сторінці у Facebook.