В Україну завезли дитячі товари з небезпечною речовиною: що про це відомо

Від підприємців вимагають забрати небезпечний крам з реалізації в торговій мережі

Компоненти, які загрожують здоров’ю, знайшли в імпортних силіконових виробах. Це – дитячі товари. Такий небезпечний імпорт потрібно забрати з реалізації, проінформувавши про виробника. Про це інформує відділ комунікацій Держпродспоживслужби.

Працівники відомства знайшли летючі органічні компоненти (1,6%) в гарненьких дитячих силіконових тарілочках та пляшечках в магазинах Київщини. Сталось це зовсім нещодавно, наприкінці липня.

"Товари експортувалися з Китаю (виробник: Shenzhen Kean Silicone Product Co., Ltd., Shenzhen) через Данію (вантажовідправник: FB Trading ApS, Hinnerup) до України (отримувач: ФОП Кравченко Владислав, вул. Героїв України, 77 кв. 50, м. Світловодськ, Кіровоградська обл., 27500)", - інформує про цей факт пресслужба державного відомства.

Фахівці управління, що працює в Київській області вимагають від підприємців забрати небезпечний крам з реалізації в торговій мережі. Та проінформувати про це компетентні органи протягом двох робочих днів.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що у дитячій іграшці знайшли пакет небезпечних таблеток. Батьки були шоковані, коли намацали в наповнювачі ляльки твердий предмет. Виявилося, що іграшка була "контейнером" для перевезення наркотичних засобів. Усередині ляльки сімейна пара знайшла пакет з 5 тисячами білих таблеток. Про таку знахідку батьки відразу ж повідомили правоохоронним органам. Вивчивши маркування, поліцейські дізналися, що це фентаніл — синтетична форма героїну. Він має великий попит через свою низьку ціну і сильний наркотичний ефект (він у 25-50 сильніше, ніж героїн).