Головна Новини Суспільство події В "Слузі народу" переглянули відповідальність за домашнє насильство
commentss НОВИНИ Всі новини

В "Слузі народу" переглянули відповідальність за домашнє насильство

Новий законопроект передбачає можливість засудити гвалтівника без присутності на засіданні

4 серпня 2020, 16:55
Поділіться публікацією:

Сьогодні до Верховної Ради був поданий законопроект, який передбачає зміни в адміністративну відповідальність абьюзера, який здійснює акти фізичного або психологічного насильства в сім'ї. Про це розповіла заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук на своїй сторінці в Facebook.

В "Слузі народу" переглянули відповідальність за домашнє насильство

Так, за словами парламентарія, передбачена нині відповідальність за домашнє насильство нерезонними, так як виконавча служба застосовує штрафні санкції з сімейного бюджету засудженого, що знову-таки завдає шкоди жертві насильства. У разі прийняття закону, насильник буде відпрацьовувати присуджені годинник на громадських роботах, а гроші за цей примусову працю будуть перераховуватися його приниженим членам сім'ї.

ероятно, що з мітлою в руках протягом 120-240-360 годин суспільно корисних робіт порушники досягнуто великих успіхів у виправленні своєї поведінки, а члени їх сімей не опиняться в скрутному становищі", — зазначає Кравчук у своєму повідомленні.

Також вона додала, що судові процеси будуть проводитися без присутності обвинувачених в сімейному насильстві.

"Про чень важливо нововведення щодо можливості розгляду справ про домашнє насильство без присутності самих кривдників, які часто намагаються сховатися від слідства, що сильно ускладнює швидше прийняття рішення про покарання", — робить висновок нардеп.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що карантин привів до подвоєння випадків домашнього насильства в Україні .



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини