Головна Новини Суспільство події В РНБО заявили про найбільшу в історії бот-атаку на Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО заявили про найбільшу в історії бот-атаку на Україну

Зараз в РНБО працюють над тим, щоб зафіксувати всі цифрові сліди цієї атаки

28 липня 2020, 11:00 comments1295
Поділіться публікацією:

Заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк заявив, що в червні цього року сталась найбільша в історії бот-атака нового типу, яка досягнула значення майже у 780 Гбіт/с і відключила 15% світового інтернету. В цілому, під удар потрапила десята частина всієї мережі в Україні, пише "РБК-Україна".

В РНБО заявили про найбільшу в історії бот-атаку на Україну

За словами Демедюка, відмінність нового типу атаки полягала в використанні не потужностей заражених пристроїв, а стрімінгового відеопотоку для навантаження на IP-адресу.

"Такий тип атаки був використаний в українській мережі вперше. Атака мала на меті блокування роботи провайдерів", — сказав він.

Також Демедюк розповів, що атака здійснювалася не на конкретні адреси, а цілими діапазонами при цьому використовувалися зламані вебкамери.

"Їх дефолтні настройки (наприклад, login: admin, password: admin) були однією з основних причин отримання несанкціонованого доступу до віддаленого управління",- додав він.

Наразі в РНБО працюють над тим, щоб зафіксувати всі цифрові сліди цієї атаки та зібрати інформацію в різних частинах світу, де були зафіксовані такі атаки.

"Маючи достатню кількість необхідної інформації, ми зможемо зробити висновки про місце її здійснення. У нас вже є певні напрацювання, однак розголошувати їх рано — поки справа перебуває в компетенції одного з правоохоронних органів кіберзахисту ", — розповів РБК-Україна заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк.

Нагадаємо, Національний банк України (НБУ) відсьогодні, з 28 липня, вводить в обіг пам'ятну монету "Древнє місто Дубно".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини