В ООН зафіксували зростання числа катаклізмів

За даними ООН, з 2000 року до початку 2020 у світі відбулось 7348 великих природних лих

Сьогодні, 13 жовтня, в рамках Міжнародного дня зі зменшення небезпеки катастроф Бюро ООН зі скорочення ризику катастроф (UNISDR) було оприлюднено доповідь що зростання кількості природних лих.

Фахівці UNISDR підкреслюють, що протягом перших 19 років цього століття ООН зафіксувало зростання природних катаклізмів в три рази у порівнянні з таким же періодом, починаючи з 1980 року.

Причиною зростання кількості землетрусів, ураганів, пожеж тощо -з 3,6 тисячі до майже 6,6 тисячі - вказується глобальне потепління, і як результат – зміни клімату Землі.

Так, відомо, що на цей час вирують масштабні лісові пожежі в Сирії. Кілька десятків тисяч осіб стали біженцями через те, що були вимушені залишити домівки. Також влада країни повідомляє про перші жертви.

Також, відомо, що впродовж вересня в кількох штатах заході США також відбувалися пожежі, які знищили майже 1,5 млн га лісів. Тоді жертвами лиха стали понад 30 осіб, десятки тисяч залишилися без даху над головою.

На жаль, не обійшли катаклізми й Україну – в Луганській області протягом 10 днів вирували лісові пожежі. За даними ДСНС повністю вигоріло понад 20 тис га зелених насаджень. Тоді загинуло 11 осіб.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Генсек ООН дав невтішний прогноз для людства.