Головна Новини Суспільство події В окупованому Криму в січні засудили 13 громадян за відмову служити в армії Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

В окупованому Криму в січні засудили 13 громадян за відмову служити в армії Росії

Кримчани призовного віку не бажають служити в армії окупантів

16 лютого 2021, 18:53
Поділіться публікацією:

У минулому місяці в включеному Криму, окупантами було відкрито 13 кримінальних справ проти жителів півострова, які не бажають служити в армії Російського Федерації. Про це розповідає ТСН, посилаючись на повідомлення Кримської правозахисної групи.

В окупованому Криму в січні засудили 13 громадян за відмову служити в армії Росії

Армія Росії - фото з відкритих джерел

Джерело зазначає, що це найбільша кількість вироків, зафіксованих за цією статтею протягом місяця за весь період окупації.

В цілому до кінця минулого місяця правозахисники зафіксували 176 кримінальних справ за ухилення від служби в армії країни-агресора, які передані на розгляд в підконтрольні окупантам "суди" Криму. За 168 з них вже винесено вироки, ще вісім розглядаються.

Нагадаємо, що раніше стало відомо, що на території тимчасово окупованій Луганській області відзначають перші випадки відмови вакцинуватися проти COVID-19 російським препаратом "Супутник V". Через це жителям погрожують звільненнями. На території окупованих Красного Луча, Антрацита та Лутугіно від щеплення відмовляються медичні працівники, бойовики так званої "народної міліції", а також співробітники окупаційних адміністрацій. Повідомляється про 30 відмовах від вакцинації, проте цифра зростає.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що українська студентка родом з Армянська, АРК, не змогла потрапити на материкову Україну з окупованого Криму. Про інцидент розповів ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський на особистій сторінці в Facebook. За словами Співаковського, російські окупанти не вбачають у складанні екзаменаційної сесії серйозної причини для виїзду з Криму. Ректор вважає ситуацію справжнім порушенням прав людини.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини