В Одесі заборонили купатися: на пляжах виявлена кишкова паличка

Незважаючи на те, що морська вода не відповідає епідеміологічним нормам навіть в 50 м від берега, туристи і місцеві жителі продовжують купатися

На всіх пляжах від Аркадії до 16 станції Великого Фонтану виявлена кишкова паличка. Про це повідомляє видання "Думська".

Як відзначають одеські лабораторії, морська вода не відповідає санітарним нормам навіть в 50 метрах від берега, але гості міста і місцеві жителі продовжують активно плескатися в хвилях.

Працівники лабораторних центрів в літній сезон беруть проби води щотижня, але не менше п'яти днів необхідно, щоб отримати кінцевий результат про стан води.

"На санітарний стан морської води впливають такі фактори як погода і самі пляжники, хоча, незалежно від показників проби, їх поведінка не змінюється", - вказують журналісти.

Самі відпочиваючі стверджують, що їх не лякає ризик зараження різними інфекціями, адже мікрофлора морської води ніколи не буває ідеально чистою і подібні ризики існують кожен сезон.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський у минулі вихідні скупався на пляжі Ланжерон, який визнаний на сьогодні самим чистим і безпечним.