В Одесі обвалилася житлова багатоповерхівка: чути запах газу

Частина будинку в Одесі, якому понад сто років, звалилася з першого по останній поверх посеред ночі

В Одесі посеред ночі обвалився чотириповерховий будинок. Стіна і частина перекриттів звалилися з першого по четвертий поверх. Про це повідомили у прес-службі ДСНС в Одеській області.

Гуркіт мешканці будинку номер 10 на вулиці Ясна почули близько трьох годин ночі. Одна з кутових стін розсипалася в лічені миті. За нею впали й частина перекриттів.

Будинок чотириповерховий. Він досить старий. Його побудували ще 108 років тому. Всього тут розташовані 10 квартир, в яких проживали 24 людини. Всіх їх рятувальники евакуювали. Обійшлося без жертв. Але одній з мешканок знадобилася допомога медиків. Зараз вона у лікарні. Що саме з нею, рятувальники не повідомляють.

На руїни частково перетворилися 5 квартир. Також у момент обвалу зачепило газову трубу. Вона пошкоджена, про що свідчить чіткий запах газу в повітрі. Але де саме знаходиться пошкодження, рятувальники поки що не встановили. Тому повноцінно приступити до розбору завалів вони не можуть. Людей у вцілілі квартири також поки що не пускають. Є ймовірність, що будинок може зруйнуватися ще більше. Його відключили від електропостачання.

Коли впала стіна, уламки також посипалися на парковку біля будинку. Засипало дві машини.

Причину обвалу рятувальники з'ясовують.

Нагадаємо, що це не перший будинок, який обвалився за останній час в Одесі. За два з половиною місяці таких було ще чотири. Один з них впав на початку квітня. Ще три - в травні. 18 травня на руїни перетворилася частина будинку на Торговій. У поліції припускають, що спрвокувати обвал могли будівельні роботи, які проводять неподалік. А 21 травня посипалася стіна будинку на Середньофонтанській. За словами місцевих жителів, будинок аварійний і давно потребував ремонту. Просто сезон домопадів в Одесі якийсь. На щастя, поки що обходиться без жертв.

Фото: ГУ ДСНС України в Одеській області