Головна Новини Суспільство події В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовили в госпіталізації
commentss НОВИНИ Всі новини

В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовили в госпіталізації

Напередодні лікар не побачив гострої потреби залишати хвору в лікарні та відправив її додому

30 жовтня 2020, 15:07
Поділіться публікацією:

Хвору, яка скаржилася на поганий стан не змогли розмістити в лікарні через брак ліжкомісць, повідомляє Суспільне. 

В Івано-Франківську померла жінка, якій відмовили в госпіталізації

Фото: РИА Новости

Вночі 27-го жовтня в Івано-Франківську померла 62-річна жінка, якій відмовили в госпіталізації. Сестра померлої, Надія Черноіванова, повідомляє, що вона мала інвалідність II групи з дитинства, проте на нирки не скаржилась. Варто зазначити, що покійне не хворіла на COVID-19, про що стверджують результати аналізів, зроблені напередодні. 

Надія Черноіванова планує звернутися у поліцію та скаржитися на уролога, який не прийняв хвору. На думку сестри, саме це призвело до погіршення стану і до смерті жінки.

Майже два місяці тому сестра Надії Черноіванової отруїлася та пройшла двотижневе лікування у терапевта, після чого потрапила до лікарні.

"Ми приїхали 28 вересня в міську лікарню, де прийняли нас тільки під вечір. Зробили УЗД, здали аналіз крові. Тоді сказали, що у нас аналізи нормальні, тиск теж у порядку", — розповідає сестра померлої. "Сказали, щоб ми їхали до сімейного лікаря, бо в лікарні місць немає".

Вдруге в лікарню потрапили  10 жовтня та увесь день прочекали. Не витримавши жінка пішла до лікарів в приймальне відділення з вимогою, аби ті написали відмову від надання хворій ліжкомісця. 

По дорозі додому сестрі ставало погано, тоді хвору прийняли в кардіологічне відділення. У хворої та той момент вже були погані аналізи, нирки відмовляли. Через 12 днів лікування медики наполягали, щоб опікун написала розписку та забрала сестру додому. На що жінка відповіла, що це забере сестру лише після того, як отримає довідку по те,  що хвора невиліковна.

25-го жовтня пацієнтці погіршало. Пізніше її перевели до реанімації, де та й померла. 

Директор центральної міської клінічної лікарні телефоном  повідомив, що уролог, який оглядав жінку, не побачив гострої потреби залишати її в лікарні. Тим більше, що лікарня переповнена  пацієнтами хворих на COVID-19 і місць не було. 

"Ми будемо проводити свою внутрішню комісію. Будуть проводитися бактеріологічні та вірусологічні дослідження, які покажуть, чи в неї був COVID-19, чи не було пневмонії, чи від нирок вона померла. Тоді ми будемо судити про правильність лікування та основну причину смерті", — повідомив директор лікарні Тарас Масляк.

Раніше "Коментарі" писали, про найпоширеніші причини смерті українців у 2020 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини