Головна Новини Суспільство події Українців попередили про популярну онлайн-схему шахраїв: як не стати жертвою
commentss НОВИНИ Всі новини

Українців попередили про популярну онлайн-схему шахраїв: як не стати жертвою

У Нацбанку розповіли, яких правил слід дотримуватися в Інтернеті, щоби не втратити свої гроші

23 грудня 2020, 15:01
Поділіться публікацією:

Шахраї часто отримують доступ до рахунків та грошей українців онлайн. Про одну з популярних схем повідомив Національний банк Україні на своїй сторінці у Facebook сьогодні, 23 грудня.

Українців попередили про популярну онлайн-схему шахраїв: як не стати жертвою

Фото з відкритих джерел

Так, йдеться про такий поширений метод шахраїв у Мережі як фейкові платіжні сайти. Як пояснюють експерти Нацбанку, жертва заходить на сайт, який виглядає майже як звичайний платіжний сайт. Далі людина вводить реквізити та підтверджує операцію SMS-кодом. Однак у цей час, як виявляється, потрапляє до рук шахрая. Так, зловмисник підмінює номер картки отримувача на свій. Ще й може додати зайвий нулик до суми переказу. Виходить, що фактично жертва власноруч переказує шахраю свої гроші.

Зазвичай натрапити на такий сайт можна через рекламу "Платежі без комісії", яку розміщують шахраї. Приваблива пропозиція привертає увагу жертв.

Правила, які допоможуть убезпечити себе від цієї популярної схеми шахраїв:

1) Перевіряйте сайти на сервісі Кіберполіції "STOP FRAUD".

2) Користуйтеся сайтами, адреси яких містять: https:// та значок "Замочок", значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем — Verified by Visa та Mastercard Secure card.

3) Здійснюйте перекази через інтернет-банкінг вашого банку.

Якщо, на жаль, ви потрапили в руки шахрая, то мерщій телефонуйте в Кіберполіцію – 0 800 505 170 або зверніться до відомства онлайн.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", українців попередили про популярні схеми шахрайства. Відомо, хто в зоні ризику. Так, експерт докладно  розповів про "класичні" схеми шахраїв-рейдерів в Україні, які зараз є найбільш поширеними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини