Українці можуть залишитися без пенсій через повінь

Через зруйновані сильними потоками води дороги «Укрпошта» не може доставити в деякі населені пункти пенсії, листи та газети

Жителі деяких районів Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей можуть отримати пенсії із затримкою через паводки у цих регіонах. Це ж стосується і листів та посилок.

Генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в Facebook зазначив, що компанія намагається доставити все вчасно, але в той же час не збирається ризикувати життями своїх співробітників. Близько 90% пенсій вже доставлені у регіони, які постраждали від підтоплень. Але решта 10% залишаються під питанням, так як сильні потоки води розмили дороги і співробітники "Укрпошти" не можуть дістатися до населених пунктів.

Раніше "Коментарі" писали, що президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення, в якому пообіцяв виділити фінансову допомогу, а також вирішити питання зруйнованого житла людям, які постраждали від повені в західних областях нашої країни.

Повідомляється, що обсяги затоплення перевершують масштаб 2008 року. Зокрема, затоплена районна лікарня міста Галич, де були евакуйовані, зокрема, хворі коронавірусом. Більш того, в постраждалих населених пунктах відсутні електроенергія водопостачання. Рятувальники на вертольоті відправили необхідні запаси води, хліба, продуктів харчування і медикаментів. Шмигаль зазначив, що в Івано-Франківську область зараз доставили майже три тонни гуманітарного вантажу.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів про руйнування через повені в західних областях України та первинні суми фінансової допомоги. Через сильні дощі, за словами прем'єр-міністра, кілька приватних будинків просто зникли з лиця землі.