Головна Новини Суспільство події Учитель принизила ученицю через те, що дівчинка відповіла їй українською мовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Учитель принизила ученицю через те, що дівчинка відповіла їй українською мовою

За інформацією очевидців, інцидент стався минулого тижня - вчитель з малювання вилаяла ученицю, яка забула взяти альбом на урок малювання через несталий розклад і відповіла на її питання українською мовою

12 жовтня 2020, 16:57 comments1116
Поділіться публікацією:

Кричущий випадок прояву неповаги вчителя до учня й української мови стався днями в гімназії № 4 м. Одеси. На жаль, редакція не може сказати скільки років дитині або в якому класі вона навчається, але судячи по аудіозаписи зі смарт-годин, представленій нижче — дівчинка — учениця молодшої школи.

Учитель принизила ученицю через те, що дівчинка відповіла їй українською мовою

Фото: eduregion.ru

З аудіозапису чути, що як тільки дитина заговорила українською, у вчителя це викликало агресію.

"Якщо вона говорить українською, це означає, вона ставить себе вище ніж ми. Вона зверху, а ми знизу! ", — коментує педагог відповідь дитини, таким чином маніпулюючи дитячим колективом і налаштовуючи його проти дівчинки.

"Вона нічого з собою не взяла, а права качає тут, мовою тут буде прикриватися мені! Причому тут мова, якщо мізки потрібно мати?" — продовжує вимовляти дитині вчитель, не звертаючи уваги на те, що дівчинка вже плаче.

"Ми всі знаємо тут українську мову! Але не потрібно цим виділятися! На перший раз я тебе прощаю", — на завершення говорить викладач, а потім починає заспокоювати дитину.

Інцидент викликав резонанс в соцмережах, в результаті чого інформація дійшла до Департаменту освіти та науки Одеської області. Реакція була негайною — вчителя було звільнена. Про це повідомляє Директор департаменту Олена Буйневич на своїй сторінці в Facebook.

"Поведінка вчителя безумовно несумісна з діяльністю в установі освіти. Директором прийнято рішення про звільнення на підставі ст.41, п.3 "Вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи", — написано в повідомленні.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні хочуть перевести школи на дистанційне навчання в прийдешні два тижні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини