У Житомирській області посадовець оборонного об'єкта "зливав" рф секретну інформацію

Дані передавав рідному брату, який ще у 2014 році перейшов на бік ворога

В Житомирській області арештований посадовець оборонного підприємства, який збирав для агресорів секретну інформацію стосовно українських бойових літаків та інфраструктури українських повітряних сил. Про це інформують в соціальних мережах представники Управління Служби безпеки України в Житомирському регіоні.

Як сказано в оприлюдненій інформації, підозрюваний посадовець накопичував секретні дані про дислокацію, а ще ремонт та відновлені бойові можливості військової авіації.

Співробітники Служби безпеки стверджують, що арештований співробітник підприємства за допомогою месенджерів пересилав дані російським громадянам. Тепер вони "обґрунтовано підозрюються у причетності та контрольованості спецслужбами країни-агресора".

"Це - рідний брат фігуранта, який у 2014 році перейшов на бік ворога, а нині проходить службу у прокуратурі РФ, та колишній однокурсник", - зазначили в СБУ.

При цьому, накопичені запроданцем дані, відносяться до державної таємниці в оборонній сфері та мали відношення до українських бойових літаків, також це наслідки ракетних обстрілів військового летовища, і масштаби пошкодженої техніки та темпи проведених робіт по її ремонту.

Представники слідства Управління СБ України в Житомирському регіоні вже проінформували фігуранта цього кримінального провадження про порушену підозру за ч. 2 ст. 111, це - державна зрада, ККУ.

В суді обрано стосовно арештованого запобіжний захід – він буде знаходитись під вартою.

"Зраднику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - додають представники СБУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що співробітник ДБУ передавав конфіденційну інформацію третім особам.