У згоріле село на Харківщині повертаються люди: що там відбувається

Пожежу в с. Студенок Ізюмського району Харківської області повністю ліквідовано

Масштабна пожежа, яка вирувала на Харківщині та Донеччині з початку вересня, знищила і пошкодила понад 350 будинків та інших будівель, з яких 121 була житлова у селі Студенок Оскільської громади Ізюмщини. Знищено 1620 гектарів лісового масиву. Про це журналістам повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

Травмовано семеро людей.

Люди вже повертаються, тому 170 постраждалих розміщено у вцілілих будинках села. Волонтери надали будівельні набори екстреного реагування. 24 людини виїхали до інших населених пунктів.

"Нами було прийнято рішення Ради оборони щодо категорії надзвичайної ситуації по цьому випадку. Причини – це військові дії. І далі, вже наші адміністративні рішення ми маємо прийняти, щоб люди мали змогу подаватися на отримання компенсації за пошкоджене майно по єВідновленню", – зазначив очільник області.

Він також повідомив, що постраждалі вже отримують фінансову допомогу від УВКБ ООН у розмірі 10 800 грн на людину.

Гуманітарний штаб у селі продовжує свою роботу, надаючи продуктові набори, засоби гігієни, будівельні матеріали та сезонний одяг.

Відновлюється електропостачання та далі – надання комунальних послуг по цьому населеному пункту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харківській області, через те, що вогонь перекинувся з Донеччини, вигоріло ціле село Студенок Оскільської громади. Внаслідок детонації вибухових пристроїв, залишених ворогом після деокупації цього регіону, постраждали 4 вогнеборці Харківського гарнізону ДСНС. Як оговтуються мешканці згорілого села та хто їм в цьому допомагає – читайте за посиланням.