У Зеленського підрахували збитки від нападу рф: відома приблизна сума

Олег Устенко акцентував, що вся сума має бути компенсована РФ після нашої перемоги

Втрати нашої країни від російського вторгнення за час від початку війни становлять майже 1 трлн доларів. Ці цифри оприлюднені за словами радника президента з питань економіки Олега Устенка під час його виступу в ефірі Всеукраїнського інформаційного телемарафону.

"Коли був перший тиждень війни, то наші збитки були десь на рівні 100 млрд доларів… Це те, що було знищено російськими окупантами в наших активах. Зрозуміло, що ця цифра збільшувалась кожного дня буквально, кожного дня агресор знищував нашу інфраструктуру, знищував будинки наших громадян, знищував все, що тільки можна було знищити своїми і авіаційними ударами, і просто скиданням бомб і всім тим, що вони робили. І зараз я все ж таки орієнтувався б на суму приблизно 650 млрд доларів - це те, що знищено в наших активах",- зазначив посадовець.

Олег Устенко додав, що економіка країни отримує збитки від того, що спадає ВВП, що проходять негативні фінансові процеси, що відбуваються на вітчизняному бізнесі. Тому суму втрат сягає майже 1 трлн доларів. На ці цифри втрат потрібно орієнтуватись і саме збитки на оприлюднену суму по закінченні війни мають бути компенсовані Росією після того, як наша країна здобуде перемогу в цій війні.

Експерт сказав, що в РФ розуміють, що всі збитки за час агресії таки доведеться компенсувати нашій країні. Саме з цієї причини найближчі соратники російського президента намагались приховувати свої власні статки, але зробити це непомітно в системі сучасного світу є неможливим.

Олег Устенко підсумував, що мільярдні збереження, які були переховані, поки частина "айсбергу", і зараз над тим, щоб їх відшукати працює кілька робочих груп. Завдання таких фахівців - відшукати російські активи.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що які шанси, що переговори з Росією пройдуть прийнятно для України.