У The New York Times показали, як живуть українці на тлі агресії Росії: деякі користувачі обурилися (ФОТО)

Брендан Хоффман показав, як живуть сьогодні люди в Україні

Журналісти популярного в Америці медіа The New York Times підготували яскраву фоторозповідь про те, як чим живуть наші співвітчизники в часи можливої агресії з РФ на українську територію.

Проєкт було оприлюднено в соціальних мережах, автор світлин – відомий фотограф-документаліст Брендан Хоффман.

"The New York Times вирушила в подорож, щоб показати, що значить бути українцем у момент національної небезпеки", - саме так підписані фотографії.

Працівники видання розповіли, що вони подолали відстань в 560 миль по Дніпру. Побували в Києві, Черкасах, Дніпрі, Запоріжжі та Херсоні і переконались, що кругом жителі України "об'єднані почуттям спільної боротьби".

Але і на цей раз в цій гарній історії присутній момент невеликої суперечки.

За задумом, американські кореспонденти, написали підводку, що супроводжує цей ілюстрований фотопроєкт The New York Times. В ньому головну українську артерію - річку Дніпро названо за російським варіантом вимови – Днєпр.

Тому обурились фоловери цього видання.

"What is Dnieper? Did you mean Dnipro?" (Що таке Днєпр? Ви мали на увазі Дніпро?), "Not Dnieper. Dnipro", - пишуть SMM-никам NYT користувачі.

Поки помилку, допущену в публікації, не виправили. Але, американські журналісти мають врахувати конкретні зауваження українців.

Ще видання пропонує читачам України кілька яскравих фото, автор яких документаліст Брендан Хоффман, які засвідчують, що головне сьогодні для військовослужбовців Збройних Сил України.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що німецький телеканал осоромився у прямому ефірі. Відео з київського Майдану Незалежності підписали "включенням з Москви".