У Тернопільській області викрили сумнівну угоду на 12 млн грн: що купували

Постачальника продукції обрали без проведення відкритих торгів

Тернопільська міськрада на закритих торгах закупила 4500 спальників без належно підтвердженої якості. Про це повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію Державної аудиторської служби.

За даним служби, Тернопільська міська рада закупила 4500 спальних мішків на виконання заходів програми захисту населення від надзвичайних ситуацій. Потім передала їх на зберігання в освітні заклади міста.

Спеціалісти Держаудитслужби виявили, що закупівлю провели шляхом підписання договору з ТОВ без застосування відкритих торгів. Приватному постачальнику перерахували за товар бюджетні кошти на суму понад 12 млн гривень.

“Представники тернопільської влади не змогли пояснити аудиторам, чому міськрада вибрала саме цього приватного постачальника, як і не змогли обґрунтувати, чому отримані спальні мішки не відповідали встановленим самою ж міською радою у договорі вимогам: товар був без сертифіката якості та належного маркування”, - йдеться у повідомленні служби.

Тернопільська міськрада намагалася оскаржити в місцевому суді вимогу Держаудитслужби, однак суд апеляційної інстанції відмовив у задоволенні позову тернопільських чиновників.

Тим часом Тернопільська обласна прокуратура ініціювала розслідування недобросовісної закупівлі. Як результат – вручено підозру директору ТОВ за фактом вчинення злочинів, передбачених частиною п’ятою статті 191 (привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та частиною другою статті 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Зараз Тернопільська міськрада вимагає через суд від свого постачальника замінити спальники на товар належної якості.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, чому у Києві скасували тендер на сотні мільйонів гривень.