У Покровську опалення не буде: що буде взимку у місті

У місті проблеми з водою та газом через постійні обстріли

Централізованого опалення у Покровську Донецької області не буде цієї зими попри готовність котелень. Про це 18 жовтня в етері "Суспільне. Студія" повідомив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк, інформує портал "Коментарі".

"Великого опалювального сезону не буде, тому що немає води, часткового газопостачання, хоча котельні готові до роботи. Будуть відкриті декілька теплопунктів — "пунктів незламності"", – зазначив голова МВА.

За словами Сергія Добряка, місто можна поділити на дві частини — приватну забудову та багатоквартирний сектор. У багатоквартирній забудові опалення не буде, а у приватних будинках, за наявності газу, можна буде опалювати оселі, або вугіллям, дровами тощо.

"На 80 відсотків майже знищена критична інфраструктура. Місто без води, частково з електрикою — у десяти селах нема світла, у Родинському з 18 вересня нема світла, 40 відсотків міста Покровськ також без світла", — розказав Сергій Добряк.

У Покровську, як уточнив очільник МВА, працюють невеликі магазини, ринок, де люди зможуть придбати необхідне, працюють банкомати, Укрпошта. Є кілька лікарів.

Станом на 9 серпня у місті перебували 48 тисяч людей, 5900 дітей, станом на 18 жовтня менш як 12 тисяч людей, 64 дитини. Майже шість тисяч жителів — це ті, хто залучений у роботі критичної інфраструктури.

"Родини з дітьми точно виїдуть до кінця місяця, знають куди. Тобто зараз сама евакуація не така жвава, яка була до того, тиждень як вона спала. Були дні, коли у нас виїжджали по тисячі на день", — зазначив керівник Покровської громади.

Нині з міста людей евакуюють безоплатними автобусами до Павлограда Дніпропетровської області, звідки є можливість виїхати евакопотягами. За словами начальника МВА, жителів Покровська приймають у Хусті, Новомосковську, на Кіровоградщині, у Кропивницькому.