У пілота стався серцевий напад під час польоту: пасажирка сіла за штурвал літака

Пасажирка успішно посадила літак після інфаркту у пілота.

В небі над Каліфорнією сталась унікальна історія. Пасажирка приватного літака зуміла приземлити повітряне судно після того, як у її чоловіка-пілота стався серцевий напад під час польоту.

78-річний Еліот Алпер керував двомоторним літаком Beechcraft King Air C90, але раптово знепритомнів під час польоту з Невади до Каліфорнії. Єдиною пасажиркою на борту була його дружина, 69-річна Івонн Кінане-Веллс, яка не мала досвіду керування літаком.

Авіадиспетчери негайно прийшли на допомогу та почали інструктувати жінку через радіозв'язок. Кінане-Веллс вдалося утримувати літак на потрібній висоті та змінити курс до найближчого аеропорту в Бейкерсфілді, Каліфорнія.

Під час польоту диспетчерська служба координувала дії Івонн, надаючи чіткі інструкції з управління літаком. До допомоги також залучили багатофункціональний літак, який супроводжував Beechcraft King Air. Він вказував правильний маршрут до злітно-посадкової смуги найближчого аеропорту. Попри сильний стрес та відсутність професійної підготовки, жінка успішно приземлила літак, зумівши уникнути аварії.

Літак вилетів за межі злітно-посадкової смуги, але не зазнав серйозних пошкоджень. Після вдалого приземлення рятувальники негайно надали допомогу Еліоту Алперу, який перебував у критичному стані. Його доправили до місцевої лікарні, де згодом повідомили про смерть пілота.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про трагічний випадок, який стався у літаку авіакомпанії Turkish Airlines. Пілот з 17-річним стажем помер під час польоту. Замість нього літаком керували запасні пілоти, які здійснили екстрену посадку.

Також "Коментарі" писали про "мисливців за ураганами", які спрямували літак у центр урагану Мілтон.