У Миколаївській ОДА заявили про збільшення онкозахворювань в районі, де розміщений МГЗ

В обласній адміністрації припускають, що така невтішна статистика може бути пов'язана з діяльністю глиноземного заводу

У Миколаївській обласній державній адміністрації повідомили, що за п'ять років в Вітовського районі Миколаївської області у жителів збільшилася кількість онкологічних захворювань, при тому, що в інших районах кількість знизилася. Про це сказано в зверненні глави ОДА Віталія Кіма до Кабінету Міністрів України, передає видання "злочинності. Ні".

Як відомо, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім попросив Кабінет Міністрів України перевірити, наскільки дійсно шкідливі відходи червоного шламу, які залишаються від виробництва бокситів Миколаївським глиноземним заводом.

У зверненні йдеться про те, що у жителів Вітовського району з 2015 по 2020 рік смертність від онкологічних захворювань зросла на 14,8%, а в області - зменшилася на 21,8%.

"За даними управління охорони здоров'я Миколаївської обласної державної адміністрації захворюваність населення Вітовського району Миколаївської області на злоякісні новоутворення за період 2015-2020 роки збільшилася на 0,7%, при тому, що в області за цей період зменшилася на 5,1%. Смертність населення через онкологічні захворювання протягом зазначеного періоду в Вітовському районі збільшилася на 14,8%, а в області - зменшилася на 21,8%. Це може свідчити про несприятливі умови проживання населення в районі розміщення ТОВ "МГЗ", - сказано в повідомленні.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" розповідалося, що Миколаївський глиноземний завод звинувачують у завданні збитків державі на 240 мільярдів. Головне слідче управління Госфіскальної служби України почало досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом завдання збитків державі посадовими особами заводу.