"У Криму немає дефіциту води для населення", - Кулеба викрив головний міф про анексований півостров

Глава МЗС Дмитро Кулеба позначив, що водний дефіцит в Криму переживають тільки промислові та військові підприємства

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що населення анексованого Криму не турбує дефіцит води для господарських потреб, про що регулярно сурмлять проросійські медіа видання. Про це він розповів в інтерв'ю "UA: Українське радіо".

Так, згідно з думкою чиновника, версія про те, що пересічні мешканці півострова живуть в умовах буквального зневоднення вигадані Росією для створення відповідного образу України в інформаційній війні. Справжню кризу з водопостачанням переживають тільки військові та промислові комплекси в Криму, які працюють на бюджет держави-агресора.

При цьому Кулеба сказав, що український уряд уважно стежить за гуманітарною ситуацією на тимчасово окупованому півострові. А у випадку реальної загрози для життя населення на тлі позбавлення гуманітарних потреб, готове реагувати та розглядати різні доступні методи для захисту українських громадян, які продовжують залишатися в Криму.

"Але я хочу підкреслити, що відповідно до міжнародного права повну відповідальність за ситуацію на окупованій території несе держава-окупант. Тому ми абсолютно впевнено і спокійно говоримо про те, що відновлення подачі води в Крим можливо лише в контексті деокупації півострова", - резюмував міністр.

Нагадаємо, що такою заявою міністр зовнішньополітичного відомства лише підтвердив версію глави РНБО Олексія Данилова. Раніше той зазначив, що гуманітарної катастрофи через брак водного балансу в Криму немає, дефіцит ресурсів прісної води переживають тільки великі підприємства, що перебувають на балансі Росії.