У Києві вночі побили військового митрополита: напад міг бути спланованим

На священника ЗСУ напали троє невідомих людей

Сьогодні вночі невідомі побили митрополита Кримського та Симферопольського Климента, який прибув до Києва на запрошення "Кримської Платформи". Про це першим у своєму телеграм-каналі повідомив журналіст Андрій Цаплієнко, інформує портал "Коментарі".

Крім того, що він служить в церкві, Климент також є військовослужбовцем Збройних Сил України.

За словами Климента, по приїзду до Києва, близько 23:00 він йшов в напрямку Михайлівського монастиря, де в нього є келія. Троє людей біля монастиря зупинили його і почали бити.

Він стверджує, що для того, щоб священник зупинився, хтось з трьох сказав: "Владико, благословіть!"

Тому, як вважає Климент, напад був спланований.

Також про це говорить і те, що для нападу було обране місце, де немає камер спостереження.


"Правоохоронцям варто розібратися в ситуації, не виключено, що кривдників владики винайняли так само, як винаймають підпалювачів машин військових", – зазначив журналіст.

Вже сьогодні зранку Нацполіція України повідомила, що встановлюються обставини події за участі священнослужителя у центрі столиці.

"Інформацію поліцейські виявили сьогодні під час моніторингу соціальних мереж. Зокрема, в одному з телеграм-каналів було зазначено, що троє невідомих біля Михайлівського собору скоїли напад на представника церкви, який також є військовослужбовцем ЗСУ.

Вказана подія зареєстрована, триває перевірка. На місце виїхала слідчо-оперативна група, яка спілкується із потерпілим, та зʼясовує усі обставини. Додаткову інформацію надамо згодом", – повідомили в поліції.