У Києві підпалили авто, куплене журналістами для військових: стало відомо, хто вчинив підпал (ФОТО)

Яке покарання загрожує студенту за підпал автомобіля

У регіонах України почастішали підпали автомобілів військових. Черговий підпал викрили поліцейські Києва. За вчинення злочину затримали 16-річного студента. Ймовірно він підпалив автомобіль, який журналісти придбали для військових. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію поліції Києва.

Правоохоронці встановили, 16-річний студент коледжу погодився на співпрацю з російськими кураторами і погодився виконати “замовлення”. Для цього він приїхав із Черкаської області до Києва. Саме у столиці й планував вчинити злочин. За підпал автомобіля йому пообіцяли винагороду – 1000 доларів, однак юнак може отримати суворе покарання.

“Своєю ціллю порушник обрав автівку Кіа, яку придбали журналісти інтернет-видання, та планували найближчим часом передати військовій бригаді ЗСУ. Вночі порушник облив легкозаймистою сумішшю транспортний засіб та підпалив його, знімаючи свій злочин на відео, як доказ виконаної “роботи”, - розповіли у поліції. У поліції зазначили, що обіцяні гроші російські куратори так і не надіслали.

Неповнолітнього палія затримали оперативники поліції та СБУ. Правопорушнику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України – перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період. Підозрюваному загрожує покарання - до восьми років ув’язнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у столиці проректор внз брав хабарі за допомогу в отриманні відстрочки.