У Києві неефективно витрачають мільйони євро: від Кличка вимагають пояснень

На що Київ витрачає гроші: депутат Київради Андрій Вітренко

У столиці витрачають мільйони євро на закупівлю обладнання, яке потім не використовується. Доктор економічних наук, заступник Міністра освіти і науки України, депутат Київської міської ради Андрій Вітренко заявив про чергову махінацію київської міської влади, повідомляє портал "Коментарі".

Йдеться про закупівлю обладнання. За словами депутата, “Київський метрополітен” у 2023 році придбав обладнання на суму 5,3 млн євро. Закупівлю фінансували коштом міського бюджету. Ще один договір на 6,5 млн євро підприємство уклало у 2024 році. Однак на цьому плани закупівель не вичерпуються. Депутат повідомив, що уже готується новий тендер на 9,9 млн євро.

На думку Андрія Вітренка, якщо такі шалені кошти витрачають під час війни, то вони мають витрачатися на пріоритетні цілі. Однак цинізм цих закупівель у тому, що кошти витрачені, обладнання куплене, але воно не використовується і залишається на складах.

“Чому такі закупівлі стали пріоритетом під час бойових дій, коли гроші міської громади могли б бути спрямовані на медицину, оборону або на обслуговування того ж метро, щоб проводити поточні ремонти і не доводити підземку до аварій і закриття станцій? Команда Кличка повинна пояснити ці витрати та обґрунтувати їхню необхідність. Інакше це черговий приклад виснаження бюджету, розбазарювання коштів і гальмування розвитку столиці”, - переконаний депутат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві продовжують купувати саджанці та цибулини квітів. Відповідний тендер оголосили компідприємство Святошинського району. Скільки коштів планують витратити, читайте за посиланням.