В іноземця у "Борисполі" виявили кілограм кокаїну в шлунку: подробиці інциденту

Правоохоронці затримали двох наркокур'єрів

У міжнародному аеропорту "Бориспіль" було затримано учасників наркоугруповання, які поставляли заборонені речовини на територію України. Про це пише УНІАН, посилаючись на пресслужбу Держприкордонслужби.

Повідомляється, що співробітниками правоохоронних органів були затримані двоє чоловіків, один з яких намагався провезти кілограм кокаїну в шлунково-кишковому тракті. Другий затриманий ховав наркотики в особистих речах.


В установі зауважують, що обоє затриманих виявилися іноземцями, проте громадянами якої саме країни вони є, в Держприкордонслужбі не повідомили.


Відносно наркокур'єрів відкрили кримінальне провадження за ст. 305 ККУ (контрабанда наркотичних засобів). Порушники можуть потрапити за ґрати на строк від 3 до 8 років. До слова, правоохоронці вже оголосили чоловікам про підозру у вчиненні злочину.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що поліція Коста-Рики в неділю вилучила 4,3 тонни кокаїну, який походить із Колумбії - другої за величиною наркозлочинності центральноамериканської країни й найбільшої в цьому році. За даними Міністерства безпеки Коста-Рики, у 2020 році місцева влада вилучила майже 57 тонн кокаїну, що на 56% більше, ніж роком раніше. Торік було вилучено 14,5 тонни марихуани.

Також нагадаємо, що напередодні стало відомо, який наркотик найчастіше вживали люди по всьому світу у 2020 році. Статистика була опублікована британською організацією Global Drug Survey. В опитуванні брали участь понад 110 тисяч осіб із 25 країн світу.