У Херсоні впав флагшток із гербом: чи є постраждалі (ФОТО, ВІДЕО)

23 серпня в Херсоні повинні були встановити рекорд області — зі встановлення найвищого державного прапора

Українці в екстреному темпі завершують основні приготування до святкування 30-річного ювілею проголошення Незалежності. При цьому не обходиться без ексцесів, як, наприклад, в Херсонській області. За інформацією місцевого видання "Улюблений Херсон", в обласному центрі відбулося падіння флагштока для державного прапора-рекордсмена.

Інцидент стався вранці в п'ятницю, 20 серпня. Як пояснюють очевидці, при піднятті високої конструкції у будівельників стався якийсь технічний збій, тому флагшток із величезною швидкістю полетів донизу.

При цьому людських жертв вдалося уникнути. Однак певний матеріальний збиток все ж завдано. Металева конструкція "пом'якшила" своє падіння, приземлившись на один із припаркованих поруч легкових автомобілів. На жаль, потерпілий Lexus, скоріш за все, не підлягає реконструкції, тому що ушкодження машині нанесені досить серйозні.

Також постраждав і сам флагшток: розбито і подряпано великий тризуб, який прикрашав верх конструкції, тріснула і погнулась металева основа. Судячи з усього, в День Державного прапора Херсонщина залишиться осторонь від всеукраїнського флешмобу із підняття найбільших державних знамен.

Відзначимо, що на інцидент вже встиг відреагувати в соцмережах глава Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир. Чиновник розкритикував тих, хто сміється з події, і запропонував всім згадати, що вони зробили для розвитку рідної області.

"У вас все завжди гладко і нічого не ламається? Звідки ви взялися такі ідеальні і правильні? Озирніться навколо і подумайте, що ви зробили, окрім сміху над проблемами", — написав місцевий політик в коментарях на Facebook.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в українському сегменті інтернету бурхливо обговорюється виставка до 30-річчя Незалежності України, яка підготовлена до експонування в Чернівцях. У центрі уваги громадськості — інсталяція художника Івана Салевича зі скандально-зухвалою назвою "Хохли". Чому експонат зацікавив навіть співробітників СБУ, читайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете дізнатися, в якій з областей фермери перед Днем Незалежності виростили яблука з тризубом на боці. Подробиці і фото — в нашому матеріалі.