У День рятівника окупанти вбили одного ДСНСника та поранили чотирьох (ВІДЕО)

У професійне свято рятувальників росіяни завдали по них ударів – артилерією та авіабомбами

Сьогодні вранці окупанти обстріляли село у Покровському районі Донеччини. Внаслідок атаки загинув один рятувальник. Про це повідомив міністр МВС України Ігор Клименко, інформує портал "Коментарі".

"Годину тому росіяни вдарили авіабомбами по Харкову. На даний момент відомо про чотирьох рятувальників, які дістали поранення – у момент атаки вони гасили пожежу у лісосмузі. Троє працівників перебувають у важкому стані", – зазначив міністр.

Зараз потерпілим надається уся необхідна допомога.

"Жорстокості росіян немає меж, сьогодні ми вчергове у цьому переконались. За кожен удар, за кожне понівечене життя буде відповідь", – наголосив Ігор Клименко.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

У Харкові та області близько о 15:14 пролунали вибухи. Про обстріл міста повідомили Харківський міський голова Ігор Терехов і голова ХОВА Олег Синєгубов, інформує портал "Коментарі".

У Повітряних Силах ЗСУ перед цим повідомили про пуски керованих авіаційних бомб на Харківщині.

Олег Синєгубов о 15:50: "Обстріл Харкова: одне влучання КАБ зафіксували у лісосмузі поблизу торгового центру. На жаль, є поранені четверо рятувальників, які ліквідували пожежу поряд".

Читайте також: За поданням Харківської обласної військової адміністрації, Указом Президента України Володимира Зеленського від 16 вересня 2024 року Артему Костирі присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" (посмертно). Це високе визнання стало вдячністю за його відвагу та самовідданість, проявлені під час виконання службових обов'язків.

Артем Костиря — підполковник служби цивільного захисту, був керівником Харківського районного управління ГУ ДСНС. 13 липня 2024 року під час виконання службових обов'язків, рятуючи життя інших, загинув внаслідок російського удару по селищу Буди. Артем Костиря був одним з перших, хто прибув на місце події, щоб ліквідувати наслідки ворожої атаки. Незважаючи на небезпеку, він очолював і керував діями пожежно-рятувальних підрозділів. На жаль, другий ракетний удар обірвав життя 40-річного чоловіка.